Rideterapi har i mange år været en anerkendt og virkningsfuld behandling til flere forskellige handicapgrupper. Hestens indvirkninger på patienten (rytteren) er træning af ligevægt/balance/ styrketræning af kroppens muskler samt træning af koordination. Derforuden stimuleres alle sanser da vi rider i naturen (skov – klit – strand) – altså en træning der involverer det hele menneske.

Afslutningsvis skal det nævnes at der i øjeblikket forskes i hestens indvirkning på mennesker med psykiske lidelser. På det område har vi årelange gode erfaringer og ser frem til at praktiske erfaringer i marken ender ud i veldokumenteret videnskabelige beviser.

Hestematerialet er vores islandske heste samt enkelte store heste. Alle med godt sind og gode bevægelser. Ridecentret råder over opstigningsrampe og lift, samt øvrige hjælpemidler til brug under ridningen. Der er lette adgangsforhold for kørestolsbrugere og gangbesværede, handicaptoilet samt rytterstue.

Til rideterapien er knyttet et fast hold bestående af ridefysioterapeut Erik Jonsson, erfarne handicap-instruktører og hjælpere. Rytteren møder fra gang til gang de samme personer og heste.

Læs kandidatopgave af studerende på Syddansk Universitet omhandlende rideterapi til personer med funktionsnedsættelse hos Saga Heste: LINK